2011. május 25., szerda

Konferencián jártunk...

Szombat reggel sikerült bemenni néhány fiatallal a Rogériuszi konferenciára. Nem igazán akartam menni de utólag azt mondom, hogy megérte. A legjobban Steiner József előadása tetszett ami az Isten tervéről szólt.
Azzal kezdte, hogy felolvasta a Jer 29:11: "Csak Én tudom mi a tervem veletek..."
Elmondta, hogy Istennek terve van velünk és ez nem valami "szlogen" hanem egy komoly dolog amit keresni kell.
-elhivott az Ószövetségben is embereket: Jeremiást, Mózest...(akik nem a különlegességük miatt lettek elhivva, hanem  azért lettek elhivva, hogy különlegesek legyenek)... de a mai időkben is hivja ez embereket a maga akarata , terve szerint.
Az elhivatás, hogy Isten papjai legyünk és MINDIG nem csak a vasárnapi alkalmakon, hanem a hétköznapokon is amikor a munkában vagyunk, vagy a barátokkal töltjük az időnket,vagy bármikor máskor. Emlitette,hogy sokszor hallja hivő testvérek szájából, hogy: "utalom, hogy holnap Hétfő, és kezdődik  megint minden előről: munka, rohanás...mig nekünk ugyan olyan kellene legyen mint a Vasárnap hisz az Úr munkáját mindig hirdetni kell, bizonyságot tenni másoknak a tapasztalatainkról. Elgondolkodtam, miért van akkor az, hogy nem várom én is sokszor a Hétfőt? Papok kell legyünk az üzletben eladóként, a rendelőben orvosként, a mezőn napszámosként, az iskolában tanitóként. Ott ahova ép rendelt az Úr, hogy Néki szolgáljunk, hisz Isten előtt ugyanúgy vagyunk  a munkahelyünkön mint a gyülekezetben. Azt is mondta, hogy legyünk hasonlóak a folyóviz mellé ültetett fához, ami mindig sugárzik, nem csak Vasárnap.
Isten terve megismerhető!Nem alkalmi dolog. Folyamatosan Vele élve egyre inkább sajátom lesz Isten akaratának felismerése. Volt egy hasonlat ami tetszett: "nem úgy van, hogy begépelek egy pin kódot és Isten akaratát kilöki a gép." és ezzel egyet is értettem.
A másik mondat ami tetszett és gondolkodóba ejtett a következő:" Amit  kitűz Isten elém,azt  magamnak is ki kell tűznöm! (ha igazán engedelmeskedni akarok Neki)
A végén felkért minket hallgatókat, hogy szánjuk oda életünket Isten tervének cselekvésére. (Róm12:1-2)
Egy idézettel szeretném zárni a bejegyzést amivel én is bátoritani akarom az olvasokat :

           "Nem bolond az aki odaadja amit úgysem tarthat meg, hogy megnyerje amit úgysem veszithet el!"
                                                              -Jim Eliott-

Isten segitsen ebben minket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése